Privacy policy GDPR

 

E.MallaS. privacy policy according to the new law of personal information that you provide E.MallaS when using our website or when order a dress.
E.MallaS. is committed to ensuring that your privacy is protected. The information we ask you to provide us with will only be used in accordance with this privacy statement.
This website may be updated once in a while so please check it periodically.
To be able to create a custtommade garment, E.MallaS. may ask the client for some personal questions. Also we may ask you to provide us with a photo, length, bra size etc to create a perfect outfit. Personal information such as phone number, email, name and address are used for invoices, billing as well as accounting( and saved in the accounting system for 8 years). Also to be saved in the accounting system for easier invoicing recurrent clients. The information that you provide us with and according to your agreement will also be kept for contacting you when we have events, offers or invitations.
Information we need to create a custommade garment ;
*Name
*length
*Brah-size
*clothing size
*Contact information (phone, address including email address)
* Personal data may be needed to handle the PayPal when making a purchase in E. MallaS. webshop
How we handle the information;
*Length, brah-size etc is only used and saved as long as we work on your garment.
*Phone, to contact you if we need some quick answer according to your order
*Address, to send you the order and the invoice.
*Email, to easily keep in contact during the procedure of creating a garment and sometimes to email invoice.
*We keep the information that you provided, with your agreement, to send invitations, special offers etc that we think you would be interested in
* We also keep the information (that you provided )for accounting and it will be kept in the accounting system for 8 years according to accounting laws.
* We don’t save your information longer than needed and you can ask by contacting us to delete your information at any time. We do need to save the information needed for accounting after purchase an E.MallaS. custommade garment.
Security;
We are committed to ensuring that your information is secure and we keep all information that you have provided us with and agreed to in a separate binder to be able to contact you if hacked.
Agreement with you as a customer is the reason for all management of all information.
You may choose to restrict the collection or use of your personal information whenever you want and change your mind to the former agreement by writing to or emailing us at; malin@mallasockertopp.se
If you believe that any information that we are holding on you is incorrect or incomplete, please write to or email us as soon as possible at malin@mallasockertopp.se and we will correct the information immediately.
We hope to be able to cater you as a customer with best intention and to ensure that our requirements of personal information will be handled according to GDPR.

 

 

KÖPVILLKOR

 

ALLMÄN INFORMATION

BESTÄLLNING & BEKRÄFTELSE

BETALNING

LEVERANS ÅNGERRÄTT

RETUR

REKLAMATION & FEL I VARA

ÅTERBETALNING

PERSONUPPGIFTER (PUL) OCH COOKIES FORCE MAJEURE

ÄNDRINGAR AV VILLKOREN

 

 

ALLMÄN INFORMATION

 

Dessa allmänna villkor ("Villkoren") gäller när du som konsument ("du") gör en beställning via emallas.com och därtill hörande sidor ("Webbplatsen"). Avtal ingås mellan dig och E.MallaS. Sweden org.nr 670625-5020, Kontaktuppgifter och övrig information om E.MallaS. hittar du på Webbplatsen. Villkoren är tillämpliga på alla avtal som du som konsument ingår med E.MallaS.

Samtliga priser på Webbplatsen är i svenska kronor (SEK) och inkluderar gällande moms. Är du under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att få beställa hos oss.

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar, produktförändringar, prisjusteringar och färgavvikelser samt eventuell slutförsäljning. Vi förbehåller oss rätten att justera eventuella felaktiga priser före och efter att beställningen är behandlad. Eventuella rekommendationer är endast rekommendationer utifrån personliga uppfattningar. Vi arbetar för att våra foton skall vara så representativa som möjligt och överensstämma med verkligheten. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi ansvarar inte för information på Webbplatsen som kommer från tredje man.

Alla försök till bedrägerier polisanmäls och E.MallaS. förbehåller sig rätten att häva köpet om bedrägeri befaras. Alla varor förblir E.MallaS. egendom intill dess att full betalning har kommit emallas.com tillhanda.

Dina kontaktuppgifter kommer endast att ses och behandlas av Emallas.com och våra samarbetspartners. Dina kontaktuppgifter kommer aldrig säljas eller på annat vis spridas till tredje part utan ditt godkännande.

Alla varor som saluförs och presenteras i nätbutiken finns inne på lager (om inget annat anges). Lagerstatus uppdateras löpande, och vi reserverar oss för mindre avvikelser.

Kampanjer och erbjudanden som vi har på Webbplatsen kan skilja sig åt från fysiska butiker där produkterna marknadsförs.

Webbplatsen och dess innehåll ägs av oss eller våra samarbetspartners. Informationen är skyddad bl.a. genom immaterialrättsliga och marknadsrättsliga lagar. Det innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout och information om produkter, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan att vi först skriftligen godkänt detta.

 

BESTÄLLNING & BEKRÄFTELSE

 För att kunna göra ett köp via Webbplatsen måste du acceptera Villkoren. När du accepterar Villkoren förbinder du dig att följa dem i sin helhet. Vidare godkänner du och bekräftar att du har tagit del av informationen om personuppgifter och godkänt användningen av cookies.

Genom att du godkänner Villkoren samtidigt som du lägger din beställning uppstår ett bindande avtal mellan Emallas.com och dig som kund. I samband med att du lägger din beställning accepterar du även att du blir betalningsskyldig motsvarande orderns totalbelopp. Vid mottagen order skickas automatiskt en orderbekräftelse per e-post till din registrerade e-postadress. Du erhåller i steg ett en preliminär bekräftelse. När ditt paket är packat och färdigt att levereras, erhåller du sedan i steg två din slutgiltiga orderbekräftelse. Denna orderbekräftelse fungerar även som garantibevis efter fullt erlagd betalning.

Emallas.com reserverar sig från avvikelse i slutleverans i de fall lagersaldo varit felaktigt vid tidpunkten för din order. Du kan göra din beställning på Webbplatsen dygnet runt, varorna plockas normalt sett nästkommande arbetsdag.

 

BETALNING

 Emallas.com samarbetar med Pay Pal där PayPal tillhandahåller flera betallösningar via PayPal.. När du godkänner Emallas.com´s köpvillkor och betalar med PayPal, godkänner du även PayPals villkor. Aktuella villkor hittar du här www.paypal.com

LEVERANS

 Vi tillämpar fri frakt inom Sverige, oavsett vikt eller storlek. Vi använder oss av PostNord AB som samarbetspartner inom logistik för Sverige. Varorna levereras normalt med Posten Varubrev direkt i din brevlåda eller med postpaket Posten My Pack till ditt närmaste utlämningsställe. En normal leveranstid, inom Sverige, är 1-3 arbetsdagar efter det att vi har skickat din beställning, med reservation för att varan är slut på lagret.

Alla My Pack-försändelser samt varubrev som ej får plats i brevlådan, sms-aviseras. Var därför noggrann med att ange korrekt mobilnummer. För att hämta ut din försändelse behöver du kollinummer/sändnings-ID samt legitimation. Du kan alltid följa din försändelse genom länken "Spåra min försändelse" som du får i din orderbekräftelse samt hittar under "Mina sidor" alternativt på PostNord AB:s hemsida .

Alla paket ligger kvar på utlämningsställena i 14 dagar innan de returneras till oss, läs mer om detta nedan under "Ej uthämtat paket".

 

Ej uthämtat paket

 

Outlösta paket omfattas ej av ångerrätten. För paket som ej hämtas ut debiteras en avgift på för närvarande 299 kr. Detta motsvarar de kostnader som det orsakat oss att skicka ut paketet samt motta det i retur. Varor vilka levereras som postpaket till postens utlämningsställe aviseras med sms till din mobil och ligger kvar i två veckor. Brev som inte kan lämnas i din brevlåda levereras till närmaste utlämningsställe och aviseras med SMS. Ej uthämtade varor returneras till oss.

 

ÅNGERRÄTT

 Vi är inte nöjda förrän du som kund är nöjd. När du handlar på Emallas.com har du alltid 30 dagars ångerrätt, för REA-varor 14 dagar. Ångerfristen börjar löpa den dag du tar emot dina varor. Vid plomberade varor godkänns ångerrätt om plombering ej är bruten. Returnerade varor skall vara oanvända och i originalförpackning samt eventuella hangtags skall bifogas. Om så inte är fallet kommer en värdeminskning på 100 % av varans värde att dras av vid återbetalning.

Kontakta oss för ett returformulär, kundservice via hemsidans mailformulär ”Kontakta oss” eller via telefon +46 704078076 (vardagar 09.00-18) Emallas.com tar ut en kostnad på 29 kr för returfrakten, denna kostnad administreras i efterhand.

 

RETUR

 Om du skulle önska att returnera din vara kan detta ske per post via PostNord AB eller direkt till Malin Hedlund, E.MalaS. Sweden, Vikingsgatan 2 ,  254 38  Helsingborg, Sweden

Så här gör du en retur via post:

Kontakta oss för ett returformulär där du hittar instruktioner för att göra en retur. I detta returformulär anger du ditt ordernummer, namn, artikelnummer på returnerade artiklar samt anledning till returen.

Vi rekommenderar att du använder samma emballage som varan levererades i.

 Använd returadressetiketten som du får av oss och klistra den på paketet. Lämna sedan in paketet till ditt närmsta postombud på PostNord AB.

 Kostnad för returfrakt är 29 kr, vilket dras på ditt tillgodohavande för de varor som du returnerat.

 Återbetalningen för returnerat paket sker inom 14 dagar, till samma betalsätt som du betalt din order med. PayPal ombesörjer återbetalningen.

Kom ihåg att det är du som kund som ansvarar för returen fram till att vi har mottagit och registrerat den, så spara alltid ditt inlämningskvitto. Det kan ta upp till 14 dagar för en retur att komma oss tillhanda och behandlas på vårt lager.

 

REKLAMATION & FEL I VARA

 Om du fått en trasig eller felexpedierad vara, vänligen kontakta oss inom 14 dagar, med information om felet, artikelnummer samt ditt ordernummer. Vi tillämpar konsumentköplagens (1990:932) reklamationsrätt, vilket ger dig som kund rätt att reklamera en produkt i upp till 3 år, reklamationen skall dock göras inom skälig tid.

En reklamation ersätts alltid i första hand av en ny vara. Kan inte detta alternativ erbjudas tillämpar vi full returrätt.

Vid reklamationer tillämpas konsumentköplagen och vid en eventuell tvist följer Emallas.com Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och EUs Online Dispute Resolution.

 

ÅTERBETALNING

 Återbetalning sker inom 14 dagar till samma betalsätt som du betalt din order med. Administrationen av returen utförs av E.MallaS.. Återbetalningen görs av PayPal.

Eventuell rabatt använd på returnerad vara är förbrukad och flyttas inte över till annan vara.

Har du betalat med ett presentkort och väljer att returnera så kommer saldot på din rabattkod eller ditt presentkort att återställas inom 48 timmar efter att returen registrerats förutsatt att presentkortet fortfarande är giltigt.

 

PERSONUPPGIFTER (PUL) OCH COOKIES

 E.MallaS. Sweden värnar om din integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är E.MallaS. målsättning att följa alla vid var tid gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd.

E.MallaS. är personuppgiftsansvarigt för behandlingen av de personuppgifter som du som kund lämnar till E.MallaS. Genom godkännande av dessa Köpvillkor samtycker du som kund till E.MallaS. behandling av personuppgifter enligt denna punkt.

E.MallaS. behandlar dels uppgifter som du som kund själv lämnar till Emallas.com t.ex. kontaktinformation och personnummer, samt uppgifter som Emallas.com eller dess samarbetspartners samlar in från annat håll, t.ex. adressuppgifter och uppdaterad kontaktinformation samt köphistorik som registreras i samband med dina köp. I samband med ditt köp kontrollerar vi dina uppgifter mot folkbokföringsregistret.

Dina personuppgifter kan även komma att användas för identifikation, administration samt för statistikändamål. Om du särskilt samtyckt till det kan dina uppgifter även komma att användas till direktmarknadsföring.

E.MallaS. behandling av dina personuppgifter kan även innebära samkörning, både inom och utom EU, med andra register och att dina personuppgifter överförs till andra bolag inom E.MallaS. koncernen.Personuppgifter överförs även till våra samarbetspartners i syfte att administrera och underlätta ditt köp, såsom transportbolag och Paypal.

Du som kund har enligt personuppgiftslagen rätt att en gång per kalenderår gratis begära information om de personuppgifter som behandlas om dig som kund hos E.MallaS., oavsett hur de samlats in. Om du vill ha sådan information, skall en undertecknad begäran lämnas till E.MallaS. Begäran skall göras skriftligen och kan inte skickas med e-post. Om personuppgifter behandlas i strid med personuppgiftslagen har du som kund rätt att begära att uppgifterna rättas, blockeras eller raderas.

På Webbplatsen använder vi cookies. Cookies är små textfiler som lagras på besökarens dator och som är möjliga att använda för att följa vad besökaren gör på Webbplatsen. Det finns två typer av cookies: 1) en permanent cookie som ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid, och 2) en sessionscookie som tillfälligt lagras i datorns minne under den tid en besökare är inne på en webbsida. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare.

Vi använder cookies för att förbättra Webbplatsen för besökaren t.ex. genom att anpassa Webbplatsen efter besökarens önskemål, val och intressen, kunna hjälpa dig att hålla reda på vilka varor du lagt i din varukorg och för att kunna anpassa våra tjänster så att du får reklam som är relevant för dig.

Genom att godkänna Villkoren och använda vår Webbplats samtycker du till behandlingen av cookies enligt vad som sägs här. Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång vår Webbplats försöker placera en cookie på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas, se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Vidare kan du när som helst radera cookies manuellt från din hårddisk.

 

FORCE MAJEURE

 E.MallaS. Sweden ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som E.MallaS. Sweden inte kunnat råda över såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständighet som här angivits. Dessa omständigheter skall utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Om någon sådan situation skulle uppstå informerar E.MallaS. Sweden dig dels i början och dels i slutet av tiden för den aktuella situationen. Har omständigheten varat längre än två månader har både du och E.MallaS. Sweden rätt att häva köpet med omedelbar verkan.

 

ÄNDRINGAR AV VILLKOREN

 E.mallaS. Sweden förbehåller sig rätten att göra ändringar i Villkoren när som helst i tiden. Alla ändringar av Villkoren kommer att publiceras på Webbplatsen. Ändringar gäller från det att du har accepterat Villkoren (i samband med ett nytt köp eller vid besök på Webbplatsen). E.MallaS.Sweden rekommenderar dock att du håller dig uppdaterad på Webbplatsen regelbundet för att bli varse om eventuella ändringar av Villkoren.

 

Copyright © 2018 E.MallaS.Sweden